Hoe vind je nu de juiste fotograaf die bij jullie past?

Er zijn veel trouwfotografen die de mogelijkheid van een mooie trouwreportage aanbieden. Maar geen één trouwfotograaf is hetzelfde en niet alle fotografen passen bij jullie wensen. Soms zie je dan door de bomen het bos niet meer. Wat je dan kunt doen is het volgende:

1. Maak een lijstje met jullie wensen qua fotografie voor jullie dag.

2. Wanneer wil je dat de fotograaf start met fotograferen? Is dat vroeg in de ochtend bij de make-up en aankleden van de bruid en bruidegom? Of misschien pas bij het ophalen van de bruid? Het eerste moment dat jullie elkaar zien.

3. Hoeveel tijd willen jullie besteden aan den fotoshoot samen? Willen jullie hiervoor naar een speciale locatie of blijven jullie liever in de buurt? De ene fotograaf wil hier 2 uur aanbesteden en de ander heeft een voorkeur om minder tijd aan dit onderdeel te spenderen.

4. Willen jullie compleet begeleid worden tijdens de fotoshoot samen of wil je dat het wat vrijer voelt met goede en juiste aanwijzingen? De ene fotograaf heeft een heel plan in zijn of haar hoofd zitten en wil dit graag uitvoeren, de andere fotograaf kijkt meer naar wat er op de dag gebeurt en bekijkt op dat moment wat de mogelijkheden zijn. Bij de ene zal je dus iets meer mogen poseren en bij de ander zal dat minder het geval zijn.

5. Willen jullie en gave familie of groepsfoto? Willen jullie graag met iedereen op de foto? Vraag aan de fotograaf of dit kan en hoeveel tijd hiervoor ingepland kan worden. Is dit wat jullie past?

6. Tot welke tijd wil je dat de fotograaf blijft? Tel de uren bijelkaar op en ga op zoek naar een fotograaf die jullie deze uren kan bieden. Mijn ervaring is dat veel fotograferen veel verschillende soorten pakketten aanbieden.

7. Willen jullie een mooi fotoalbum ontvangen? Of maken jullie deze liever zelf. Ook hier geld weer dat elke fotograaf een andere mogelijkheid aanbied. Mijn ervaring is wel dat het zelf maken van een album vaak in de vergetelheid raakt. Wanneer je de foto’s alleen digitaal hebt kijk je er toch minder snel nog even naar. En…zo’n mooi luxe album is toch ook gewoon erg gaaf?

8. Willen jullie als verrassing ook twee leuke ouderalbums ontvangen? Deze album zijn in de praktijk iets kleiner dan het origineel en veelal hetzelfde ingedeeld als het grote album.

9. Willen jullie inspraak hebben over de foto’s die in het album komen? Of vinden jullie het fijner wanneer de fotograaf het zelf beslist en zo een album voor jullie maakt?

10. Vinden jullie het gaaf om ook dronebeelden te ontvangen? Bijvoorbeeld van de locatie of de groepsfoto van bovenaf?

11. Stel vooraf jullie budget af en vraag vooraf al prijzen op. Zo kom je na een kennismakingsgesprek en ontvangst van de offerte niet voor verrassingen te staan.

12. Zijn jullie op zoek naar een fotograaf vanuit de buurt? Of een fotograaf in de buurt van de locatie? Er zijn ook veel fotografen die door heel Nederland werken. Mijn ervaring is dat een fotograaf van verder weg niet snel even naar jullie toe komt voor een kennismakingsgesprek. Dit gaat dan veelal online. Dat scheel trouwens voor beide kanten veel tijd. Het is maar net wat jullie fijn vinden.

13. Welke style vinden jullie mooi als het om de foto’s gaat? Willen jullie echte kleuren met frisse beelden, zwart wit foto’s of meer de trendy style van nu? Bedenk dat de trendy style van nu heel makkelijk zelf te creëren is met een goede foto en een gave preset van Lightroom. Ook met de foto’s die je ontvangt van je fotograaf. 

14. En heel belangrijk. Bijna elke fotograaf geeft de mogelijkheid voor een vrijblijvend kennismaking. Klikt het?

 

Check of jullie trouwdatum nog beschikbaar is

Ontvang direct de trouwbrochure!

Je bericht is verzonden. Je zal nu snel de trouwbrochure ontvangen!

WhatsApp chat