Met heel veel plezier en precisie heb je de mooiste jurk uitgezocht voor jullie bruiloft.

De jurk is zo mooi en eindelijk na lang wachten mag je hem aan. De jurk waar jij je zo mooi in voelt! En dat straal je uit!

Het is natuurlijk erg leuk wanneer het moment van aankleden ook wordt geregistreerd door de fotograaf. Het is toch wel een speciaal momentje. Bedenk van te voren wel wat je graag wilt en wat je fijn vindt. Waar wil je de fotograaf bij hebben of juist niet.

1. Wil je dat de fotograaf aanwezig is bij het haar en de make-up? Dit is wel een leuk moment om vast te leggen. Vaak begin je hier al vroeg mee en is het advies om de fotograaf alleen bij de laatste details aanwezig te laten zijn. Het opdoen van de mascara, extra haarlak inspuiten en de lipgloss zijn altijd mooie foto’s!

2. Bedenk van te voren waar je het fijn vind om je haar en make-up te laten doen. Wil je dit in de woonkamer laten doen? Of misschien de slaapkamer? Voor de fotograaf of videograaf is het fijn wanneer er voldoende licht is. En dan graag daglicht van buiten. Hou er dus rekening mee dat de gordijnen misschien even open moeten.

3. Voor mij als fotograaf is het niet van belang of het ergens netjes is of juist een rommeltje maar voor de foto’s des te meer. Het is misschien niet leuk als je later de foto’s krijgt van de fotograaf en je ziet dat er een bom is ontploft in je huis. Het is mooier wanneer de boel een beetje aan kant is.

4. Wanneer jij nog in de make-up zit kan de fotograaf rustig haar werk doen. Het is leuk wanneer de jurk, schoenen, sluier, lingerie en andere accessoires ergens klaar hangen of liggen. Wanneer je dit op een mooie manier presenteerd kan de fotograaf hier mooie foto’s van maken. 

5. Bedenk ook van te voren waar je de jurk gaat aantrekken. De jurk is meestal wat groter dan de gemiddelde jurk en daarom heb je wel iets meer ruimte nodig om je aan te kleden. Het is ook fijn wanneer de fotograaf de ruimte heeft om de foto’s te maken en dat er voldoende daglicht is. 

6. Wil je dat de fotograaf aanwezig is bij het aantrekken van je lingerie?

7. Ga voor het aankleden eerst nog even naar het toilet.

8. Bedenk van te voren wie jou gaat helpen met de jurk en zorg ervoor dat deze persoon er eerder bij was met het passen van de jurk. In de winkel kunnen ze erg goed uitleggen hoe de jurk aan moet en hoe je het beste in je jurk geholpen kunt worden. Dit is wel fijn om te weten want niet iedere jurk gaat zomaar even over het hoofd, heeft een onderjurk of hoepel. Soms moet je als eerste de schoenen al aantrekken en een mooie sjaal ter bescherming van je make-up is fijn. Dit scheelt een hoop stress.

9. Wanneer je knopen achterop je jurk hebt is het fijn een haaknaald te hebben voor het vastzetten van de knopen. Dit is even een precies en geduldig werkje en het is fijn wanneer je dit met een haaknaald kan doen. Wanneer je een rijgkoord aan de achterkant hebt, zorg er dan voor dat diegene die deze gaat rijgen dit ook eerder gedaan heeft. Het is best een klusje om dit goed en mooi te doen.

10. Direct na het aankleden wil jij jezelf natuurlijk even in de spiegel zien. Zorg dat er een grote spiegel in de buurt is om even van jezelf en je spiegelbeeld te genieten.

11. Wanneer je haar helemaal klaar is zal ook de sluier opgaan. Dit kan je laten doen door je kapper of visagiste. Zij hebben het vaker gedaan en het is fijn wanneer deze sluier goed en stevig in je haar zit.

12. Nu is het moment om de sieraden om te doen. Het is mooi voor de foto’s wanneer iemand anders je ketting omdoet en het is fijn waneer je een spiegel hebt voor het indoen van de oorbellen.

13. En dan ben je er echt klaar voor! Hou er rekening mee dat het hele aankleden niet meer dan 15-20 minuten inneemt en dat je niet te vroeg al in je jurk gaat zitten wachten. Je bent in je jurk niet zo beweeglijk en het wachten duurt dan lang.

En dan….kan de grote dag beginnen!!

Check of jullie trouwdatum nog beschikbaar is.

Ontvang direct de trouwbrochure!

Je bericht is verzonden. Je zal nu snel de trouwbrochure ontvangen!

WhatsApp chat